Kůzlečí a kozí maso

Samice se nazývá koza, samec kozel. Vykastrovaný kozel se označuje slovem hňup. Mládě kozy se nazývá kůzle. Koza domácí je jeden z nejstarších domestikovaných druhů vůbec. Tisíce let byly kozy chovány pro jejich mléko, maso, srst a kůži na velké části země. V minulém století si získaly oblíbenost i jako domácí mazlíčci.

České kozí maso a kůzlečí maso není v českých obchodech a restaurací běžně dostupné, což lze také pozorovat i v našem e-shopu. Většinu roku je v českých restauracích k dostání převážně francouzské kůzlečí maso, které u nás naleznete také. V dnešní době je někdy velmi obtížné sehnat kvalitní kůzlečí maso a kozí maso od českých chovatelů.

Kůzle celé (cca 6 kg), Francie
MRAŽENÉ
Kůzle celé (cca 6 kg), Francie

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet ut et voluptates.

288 Kč / kg
BIO Kůzle celé (6-10 kg), ČR
BIO Kůzle celé (6-10 kg), ČR

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet ut et voluptates.

322 Kč / kg
Koza celá (15-20 kg), ČR
DOČASNĚ NEDOSTUPNÉ
Koza celá (15-20 kg), ČR

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet ut et voluptates.

202 Kč / kg