Králičí maso

 

Králičí maso považujeme za lehce stravitelné, má jemná svalová vlákna a nízký obsah tuku. Svojí texturou a složením se podobá masu drůbežímu. Jedná se o bohatý zdroj plnohodnotných bílkovin se zastoupením všech esenciálních aminokyselin. Díky nízkému množství tuku, téměř nulovém obsahu sacharidů a vysokému podílu vody vykazuje králičí maso nízkou energetickou hodnotu. Z vitamínů převažují nejvíce vitamíny řady B (především vit B2, B6 a B12).

Kosterní svalovina králíků je bohatá na draslík, fosfor, síru, hořčík a zinek. Králičí maso je také zdrojem purinů. Proto by lidé se zvýšenou hladinou kyseliny močové nebo pacienti, u kterých je přímo dna diagnostikovaná, měli být obezřetní při jeho spotřebě.  

Králík celý (1,5 - 2,2 kg)
Králík celý (1,5 - 2,2 kg)

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet ut et voluptates.

506 Kč / ks