Hledat recepty z jehněčího masa

Hledat a zobrazit další klasické recepty uložené na stránkách

5.12.2010

Recept: Sicilské dušené jehněčí se sýrem

Netradiční italský recept s chutí jehněčího masa, červeného vína s výraznou chutí sicilských sýrů, které zároveň celé jídlo zahušťují. Podáváme s novými bramborami.

Caciocavallo pezzetta - italský kravský sýr
Objednat maso Sdílet recept s přáteli na Facebook
Vytisknout recept Odeslat odkaz na recept e-mailem
Ohodnotit recept: 1 2 3 4 5 Shlédnuto: 5904x Hodnocení receptu: 3.5

Postup:

Nejprve si připravíme brambory a maso. Brambory kartáčkem vydrhneme a necháme je vcelku. Velké můžeme rozkrojit na půlky. Jehněčí plec s kostí vykostíme a nakrájíme na větší kostky. Pokud se nechceme zabývat s vykosťováním plece, můžeme koupit jehněčí plec bez kosti.

V dostatečně velkém hrnci rozpálíme olivový olej. Přidáme na plátky nakrájenou cibuli a za občasného míchání opékáme cca 8-10 minut. Přidáme sádlo a necháme rozpustit. Vykostěnou jehněčí plec nakrájíme na kostky, které osolíme a opepříme. Vložíme do hrnce s rozpuštěným sádlem o opečenou cibulí a za občasného míchání maso opékáme 5-7 minut ze všech stran. Přidáme česnek a chvilku jej necháme opéct. Pak přilijeme červené víno, které necháme z poloviny odpařit. Nyní přidáme brambory. Vše zalijeme vývarem nebo vodou (pokud vývar nemáme) a přivedeme k varu.

Po té hrnec přiklopíme pokličkou a pozvolna dusíme cca 45 minut. Samozřejmě můžeme hrnec vložit i do trouby a dusit v troubě při 160 °C. Při přípravě tohoto jídla doporučujeme připravovat v litinovém hrnci nebo v jakémkoliv jiném nepřilnavém hrnci, který můžeme i vložit do trouby.

Pokličku sundáme a hrnec nakloníme tak, aby se tuk shromáždil na jedné straně a odebereme jej naběračkou. Píchneme do masa, abychom zjistili, zdali je měkké. Pokud ne, tak maso pozvolna dusíme dál nezakryté.

Když je jehněčí měkké, nasypeme na něj sýr pecorino a za občasného míchání necháme sýr roztavit. Přidáme nastrouhaný sýr caciocavallo, petrželku a zamícháme. Pokud neseženeme sýr caciovallo, nahradíme ho stejným množstvím sýrem pecorino. Omáčka by měla být zredukovaná a zhoustlá.
Dochutíme a můžeme podávat.

Caciocavallo Pezzetta - italský kravský sýr, který se vyrábí v mnoha italských regionech. Vyrábí se stále ručně z plnotučného kravského mléka, proto je každá forma originál. Sýr zraje zavěšený na provaze. Vyrábí se jak čerstvý, tak uzený.

Ingredience:

jehněčí plec bez kosti1 kg
kuřecí nebo telecí vývar250 ml
nové brambory0.5 kg
červené víno250 ml
sýr pecorino50 g
sýr caciocavallo50 g
česnek2 stroužky
cibule2 střední
sádlo2 lžíce
olivový olej
sůl
pepř

Přílohy:

Nové brambory

Doba přípravy pokrmu:

cca 90 minut

Z našeho obchodu

Maso nejvyšší kvality za dobré ceny
Jehněčí hamburger, á 200 g v kategorii Jehněčí masoJehněčí hamburger, á 200 g
189,- Kč / kg
Do e-shopu
Les Bocades Terrine de Canard au Monbazillac 175 g   v kategorii Francouzské terinyLes Bocades Terrine de Canard au Monbazillac 175 g
78,- Kč / bal
Do e-shopu
Jehněčí kosti na vývar vcelku v kategorii Jehněčí masoJehněčí kosti na vývar vcelku
50,- Kč / kg
Do e-shopu

Další recepty z jehněčího masa

Náhodně zobrazené klasické recepty
Sicilské dušené jehněčí se sýrem
  3.5
shlédnuto
5905x
vloženo
5.12.2010
Zapečené jehněčí mleté maso
  4.3
shlédnuto
6259x
vloženo
31.8.2010
Kuřecí prsa Supreme se smetanovým sosem
  4.5
shlédnuto
17007x
vloženo
15.3.2011

Nejvíce zobrazovaný recept

Uživateli nejčastěji zobrazovaný recept
Kohoutí prsa se švestkami a brusinkovou omáčkou
  4.6
shlédnuto
23672x
vloženo
26.7.2011
Kohout na víně
  3.8
shlédnuto
15092x
vloženo
25.7.2011
Holub s hráškovým pyré
  5
shlédnuto
7625x
vloženo
15.3.2011

Nejlépě hodnocený recept

Recept s nejvyšším hodnocením uživatelů
Telecí roláda s hořčičnou omáčkou
  5
shlédnuto
5654x
vloženo
31.8.2010
Holub s hráškovým pyré
  5
shlédnuto
7625x
vloženo
15.3.2011
Kohoutí prsa se švestkami a brusinkovou omáčkou
  4.6
shlédnuto
23672x
vloženo
26.7.2011