Hledat recepty z jehněčího masa

Hledat a zobrazit další klasické recepty uložené na stránkách

5.12.2010

Recept: Sicilské dušené jehněčí se sýrem

Netradiční italský recept s chutí jehněčího masa, červeného vína s výraznou chutí sicilských sýrů, které zároveň celé jídlo zahušťují. Podáváme s novými bramborami.

Caciocavallo pezzetta - italský kravský sýr
Objednat maso Sdílet recept s přáteli na Facebook
Vytisknout recept Odeslat odkaz na recept e-mailem
Ohodnotit recept: 1 2 3 4 5 Shlédnuto: 6023x Hodnocení receptu: 3.5

Postup:

Nejprve si připravíme brambory a maso. Brambory kartáčkem vydrhneme a necháme je vcelku. Velké můžeme rozkrojit na půlky. Jehněčí plec s kostí vykostíme a nakrájíme na větší kostky. Pokud se nechceme zabývat s vykosťováním plece, můžeme koupit jehněčí plec bez kosti.

V dostatečně velkém hrnci rozpálíme olivový olej. Přidáme na plátky nakrájenou cibuli a za občasného míchání opékáme cca 8-10 minut. Přidáme sádlo a necháme rozpustit. Vykostěnou jehněčí plec nakrájíme na kostky, které osolíme a opepříme. Vložíme do hrnce s rozpuštěným sádlem o opečenou cibulí a za občasného míchání maso opékáme 5-7 minut ze všech stran. Přidáme česnek a chvilku jej necháme opéct. Pak přilijeme červené víno, které necháme z poloviny odpařit. Nyní přidáme brambory. Vše zalijeme vývarem nebo vodou (pokud vývar nemáme) a přivedeme k varu.

Po té hrnec přiklopíme pokličkou a pozvolna dusíme cca 45 minut. Samozřejmě můžeme hrnec vložit i do trouby a dusit v troubě při 160 °C. Při přípravě tohoto jídla doporučujeme připravovat v litinovém hrnci nebo v jakémkoliv jiném nepřilnavém hrnci, který můžeme i vložit do trouby.

Pokličku sundáme a hrnec nakloníme tak, aby se tuk shromáždil na jedné straně a odebereme jej naběračkou. Píchneme do masa, abychom zjistili, zdali je měkké. Pokud ne, tak maso pozvolna dusíme dál nezakryté.

Když je jehněčí měkké, nasypeme na něj sýr pecorino a za občasného míchání necháme sýr roztavit. Přidáme nastrouhaný sýr caciocavallo, petrželku a zamícháme. Pokud neseženeme sýr caciovallo, nahradíme ho stejným množstvím sýrem pecorino. Omáčka by měla být zredukovaná a zhoustlá.
Dochutíme a můžeme podávat.

Caciocavallo Pezzetta - italský kravský sýr, který se vyrábí v mnoha italských regionech. Vyrábí se stále ručně z plnotučného kravského mléka, proto je každá forma originál. Sýr zraje zavěšený na provaze. Vyrábí se jak čerstvý, tak uzený.

Ingredience:

jehněčí plec bez kosti1 kg
kuřecí nebo telecí vývar250 ml
nové brambory0.5 kg
červené víno250 ml
sýr pecorino50 g
sýr caciocavallo50 g
česnek2 stroužky
cibule2 střední
sádlo2 lžíce
olivový olej
sůl
pepř

Přílohy:

Nové brambory

Doba přípravy pokrmu:

cca 90 minut

Z našeho obchodu

Maso nejvyšší kvality za dobré ceny
Les Bocades Terrine de Canard au Monbazillac 175 g   v kategorii Francouzské terinyLes Bocades Terrine de Canard au Monbazillac 175 g
78,- Kč / bal
Do e-shopu
Jehněčí plec SK v kategorii Jehněčí masoJehněčí plec SK
189,- Kč / kg
Do e-shopu
Jehněčí žebírka vcelku v kategorii Jehněčí masoJehněčí žebírka vcelku
127,- Kč / kg
Do e-shopu

Další recepty z jehněčího masa

Náhodně zobrazené klasické recepty
Kohoutí prsa se švestkami a brusinkovou omáčkou
  4.6
shlédnuto
24317x
vloženo
26.7.2011
Zapečené jehněčí mleté maso
  4.3
shlédnuto
6467x
vloženo
31.8.2010
Telecí roláda s hořčičnou omáčkou
  5
shlédnuto
5789x
vloženo
31.8.2010

Nejvíce zobrazovaný recept

Uživateli nejčastěji zobrazovaný recept
Kohoutí prsa se švestkami a brusinkovou omáčkou
  4.6
shlédnuto
24317x
vloženo
26.7.2011
Kohout na víně
  3.8
shlédnuto
15512x
vloženo
25.7.2011
Holub s hráškovým pyré
  5
shlédnuto
7843x
vloženo
15.3.2011

Nejlépě hodnocený recept

Recept s nejvyšším hodnocením uživatelů
Telecí roláda s hořčičnou omáčkou
  5
shlédnuto
5789x
vloženo
31.8.2010
Holub s hráškovým pyré
  5
shlédnuto
7843x
vloženo
15.3.2011
Kohoutí prsa se švestkami a brusinkovou omáčkou
  4.6
shlédnuto
24317x
vloženo
26.7.2011