Hledat recepty z jehněčího masa

Hledat a zobrazit další klasické recepty uložené na stránkách

23.1.2011

Recept: Jehněčí žebírka na rozmarýnu

Jehněčí žebírka patří mezi druhy masa, které jsou cenově přijatelnější. Dobře chutnají a lze si je připravit na grilu nebo v pekáči. Pokud chystáte posezení s přáteli, žebírka jsou ta správná volba. My si dnes připravíme jehněčí žebírka na rozmarýnu se špenátem a bramborovým knedlíkem.

Ohodnotit recept: 1 2 3 4 5 Shlédnuto: 12933x Hodnocení receptu: 3.5

Postup:

Jehněčí žebírka na rozmarýnu
Pekáč vymažeme olejem a rozprostřeme na něj krájená jehněčí žebírka. Navrch nasypeme drcený česnek, nakrájenou cibuli, čerstvý rozmarýn, osolíme a opepříme bílým pepřem. Takto připravená jehněčí žebírka podlijeme vodou a pečeme v troubě na 140°C cca 1 hodinu 20 minut.

Doporučená příloha - špenát
Doporučenou přílohou je listový špenát a bramborový knedlík. Přípravu bramborových knedlíků necháme na vás, ale ukážeme si jednoduchou přípravu špenátu.

Nadrobno nakrájenou cibulku zpěníme, přidáme pokrájený listový špenát a orestujeme. Špenát můžeme podlít zeleninovým vývarem nebo vodou a dusíme asi 10-15 minut. Ochutíme solí a pepřem.

Dobrou chuť!



Věděli jste, že:


Knedlík je vařený pokrm vyrobený z těsta. Složení těsta se podle různých receptů velmi liší. Knedlíky mohou být bez náplně nebo s nejrůznější náplní. Formují se do tvaru koule nebo šišky a vaří se v osolené vodě nebo v páře.

Ve starověku i středověku se názvem knedlík označovaly kuličky či šištičky z masa a máčené housky. Zhruba od 17. století se začala využívat jako základ i mouka. Na počátku 19. století nebyly knedlíky přílohou k masu, ale hlavním jídlem. Postupně vznikaly různé jejich varianty, používala se i rýže, různé náplně a tvary. A vznikaly i typické národní pokrmy, například známé "vepřo knedlo zelo."

Knedlíky jsou dnes důležitou součástí především české, rakouské, bavorské a tyrolské kuchyně. Odtud se rozšířily po celé Evropě a do světa. Dnes známe desítky různých druhů knedlíků - bramborové, houskové, jáhlové, kynuté, tvarohové, plněné, ovocné, špekové, bůčkové, tyrolské, bavorské, maďarské, atd.

Tento recept si můžete prohlédnout DVD nebo HD kvalitě na našem YouTube video kanálu zde.

Ingredience:

jehněčí žebírka2,5 kg
cibule300 g
drcený česnek2 lžíce
čerstvý rozmarýnsnítka
olej2 lžíce
bílý pepř
sůl
Příprava špenátu
listový špenát350 g
cibule1 střední
zeleninový vývar250 ml
pepř
sůl

Přílohy:

listový špenát
bramborový knedlík

Doba přípravy pokrmu:

cca 90 minut
Jehněčí žebírka na rozmarýnu se špenátem a bramborovým knedlíkem
Objednat maso Zobrazit více informací o restauraci
Vytisknout recept Odeslat odkaz na video recept e.mailem

Z našeho obchodu

Maso nejvyšší kvality za dobré ceny
Les Bocades Terrine de Canard au Monbazillac 280g   v kategorii Francouzské terinyLes Bocades Terrine de Canard au Monbazillac 280g
132,- Kč / bal
Do e-shopu
Les Bocades Confit de Foie de Volaille á l´Armagnac 280g v kategorii Francouzské terinyLes Bocades Confit de Foie de Volaille á l´Armagnac 280g
132,- Kč / bal
Do e-shopu
Jehněčí hamburger, á 200 g v kategorii Jehněčí masoJehněčí hamburger, á 200 g
189,- Kč / kg
Do e-shopu

Videa z restaurací

Další video recepty přímo z restaurací našich klientů
Kuřecí prso plněné šunkou, špenátem a sýrem
  3.3
shlédnuto
11590x
vloženo
15.11.2010
Králičí hřbet zapečený v šouletu
  3.4
shlédnuto
8470x
vloženo
17.11.2010
Jehněčí kotlety s polentou a pecorino fondue
  3.5
shlédnuto
7686x
vloženo
21.10.2010

Nejnovější video recepty

Čerstvě přidané video recepty z restaurací
Příprava oblíbených párty koktejlů
  3.3
shlédnuto
10726x
vloženo
30.12.2011
Hrudky s irskou whisky (vánoční cukroví)
  3.5
shlédnuto
14179x
vloženo
4.12.2011
Svatomartinská husí roláda
  4.3
shlédnuto
13791x
vloženo
6.11.2011

Nejvíce přehrávaný video recept

Uživateli nejčastěji přehrávaný video recept
Plněná vepřová panenka se švestkovou omáčkou
  3.6
shlédnuto
28924x
vloženo
19.9.2010
Kančí kýta na víně
  2.8
shlédnuto
24807x
vloženo
2.4.2011
Jehněčí roláda s kozím sýrem
  4
shlédnuto
22699x
vloženo
26.6.2011

Nejlépě hodnocený video recept

Video recept s nejvyšším uživatelským hodnocením
Jehněčí briošky se špenátem
  5
shlédnuto
8992x
vloženo
9.9.2010
Moravské bodáky a živáňská jehněčí pečeně
  5
shlédnuto
12230x
vloženo
24.10.2010
Jehněčí koleno se zeleninovým sosem
  4.5
shlédnuto
9517x
vloženo
17.4.2011