Hledat recepty z jehněčího masa

Hledat a zobrazit další klasické recepty uložené na stránkách

23.1.2011

Recept: Jehněčí žebírka na rozmarýnu

Jehněčí žebírka patří mezi druhy masa, které jsou cenově přijatelnější. Dobře chutnají a lze si je připravit na grilu nebo v pekáči. Pokud chystáte posezení s přáteli, žebírka jsou ta správná volba. My si dnes připravíme jehněčí žebírka na rozmarýnu se špenátem a bramborovým knedlíkem.

Ohodnotit recept: 1 2 3 4 5 Shlédnuto: 13147x Hodnocení receptu: 3.5

Postup:

Jehněčí žebírka na rozmarýnu
Pekáč vymažeme olejem a rozprostřeme na něj krájená jehněčí žebírka. Navrch nasypeme drcený česnek, nakrájenou cibuli, čerstvý rozmarýn, osolíme a opepříme bílým pepřem. Takto připravená jehněčí žebírka podlijeme vodou a pečeme v troubě na 140°C cca 1 hodinu 20 minut.

Doporučená příloha - špenát
Doporučenou přílohou je listový špenát a bramborový knedlík. Přípravu bramborových knedlíků necháme na vás, ale ukážeme si jednoduchou přípravu špenátu.

Nadrobno nakrájenou cibulku zpěníme, přidáme pokrájený listový špenát a orestujeme. Špenát můžeme podlít zeleninovým vývarem nebo vodou a dusíme asi 10-15 minut. Ochutíme solí a pepřem.

Dobrou chuť!



Věděli jste, že:


Knedlík je vařený pokrm vyrobený z těsta. Složení těsta se podle různých receptů velmi liší. Knedlíky mohou být bez náplně nebo s nejrůznější náplní. Formují se do tvaru koule nebo šišky a vaří se v osolené vodě nebo v páře.

Ve starověku i středověku se názvem knedlík označovaly kuličky či šištičky z masa a máčené housky. Zhruba od 17. století se začala využívat jako základ i mouka. Na počátku 19. století nebyly knedlíky přílohou k masu, ale hlavním jídlem. Postupně vznikaly různé jejich varianty, používala se i rýže, různé náplně a tvary. A vznikaly i typické národní pokrmy, například známé "vepřo knedlo zelo."

Knedlíky jsou dnes důležitou součástí především české, rakouské, bavorské a tyrolské kuchyně. Odtud se rozšířily po celé Evropě a do světa. Dnes známe desítky různých druhů knedlíků - bramborové, houskové, jáhlové, kynuté, tvarohové, plněné, ovocné, špekové, bůčkové, tyrolské, bavorské, maďarské, atd.

Tento recept si můžete prohlédnout DVD nebo HD kvalitě na našem YouTube video kanálu zde.

Ingredience:

jehněčí žebírka2,5 kg
cibule300 g
drcený česnek2 lžíce
čerstvý rozmarýnsnítka
olej2 lžíce
bílý pepř
sůl
Příprava špenátu
listový špenát350 g
cibule1 střední
zeleninový vývar250 ml
pepř
sůl

Přílohy:

listový špenát
bramborový knedlík

Doba přípravy pokrmu:

cca 90 minut
Jehněčí žebírka na rozmarýnu se špenátem a bramborovým knedlíkem
Objednat maso Zobrazit více informací o restauraci
Vytisknout recept Odeslat odkaz na video recept e.mailem

Z našeho obchodu

Maso nejvyšší kvality za dobré ceny
Jehněčí kostky na guláš (ořez) v kategorii Jehněčí masoJehněčí kostky na guláš (ořez)
189,- Kč / kg
Do e-shopu
Jehněčí kýta SK v kategorii Jehněčí masoJehněčí kýta SK
235,- Kč / kg
Do e-shopu
Jehněčí krk SK (vcelku) v kategorii Jehněčí masoJehněčí krk SK (vcelku)
165,- Kč / kg
Do e-shopu

Videa z restaurací

Další video recepty přímo z restaurací našich klientů
Jehněčí steak s jarními cibulkami a smetanovými bramborami
  3
shlédnuto
9678x
vloženo
26.10.2010
Tagliatelle s jehněčím ragů
  4.1
shlédnuto
11036x
vloženo
18.6.2010
Kuřecí prso plněné šunkou, špenátem a sýrem
  3.3
shlédnuto
11820x
vloženo
15.11.2010

Nejnovější video recepty

Čerstvě přidané video recepty z restaurací
Příprava oblíbených párty koktejlů
  3.3
shlédnuto
10921x
vloženo
30.12.2011
Hrudky s irskou whisky (vánoční cukroví)
  3.5
shlédnuto
14497x
vloženo
4.12.2011
Svatomartinská husí roláda
  4.3
shlédnuto
14045x
vloženo
6.11.2011

Nejvíce přehrávaný video recept

Uživateli nejčastěji přehrávaný video recept
Plněná vepřová panenka se švestkovou omáčkou
  3.6
shlédnuto
29612x
vloženo
19.9.2010
Kančí kýta na víně
  2.9
shlédnuto
25423x
vloženo
2.4.2011
Jehněčí roláda s kozím sýrem
  4
shlédnuto
23143x
vloženo
26.6.2011

Nejlépě hodnocený video recept

Video recept s nejvyšším uživatelským hodnocením
Jehněčí briošky se špenátem
  5
shlédnuto
9120x
vloženo
9.9.2010
Moravské bodáky a živáňská jehněčí pečeně
  5
shlédnuto
12378x
vloženo
24.10.2010
Jehněčí koleno se zeleninovým sosem
  4.5
shlédnuto
9657x
vloženo
17.4.2011