Hledat recepty z jehněčího masa

Hledat a zobrazit další klasické recepty uložené na stránkách

31.8.2010

Recept: Jehněčí masové kuličky s mrkví

Kombinace vařené mrkve ve vývaru s jemnými jehněčími masovými kuličkami pro všechny milovníky masa a kořenové zeleniny. Rychlý a jednoduchý pokrm.

Jehněčí masové kuličky s mrkví - rychlé a levné jídlo
Objednat maso Sdílet recept s přáteli na Facebook
Vytisknout recept Odeslat odkaz na recept e-mailem
Ohodnotit recept: 1 2 3 4 5 Shlédnuto: 3850x Hodnocení receptu: 1.5

Postup:

Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobné kostičky a vmícháme do jehněčího mletého masa spolu s vejcem, strouhankou, citrónovou kůrou, solí a pepřem.

Ze vzniklé masové směsi navlhčenýma rukama vytvarujeme větší kuličky, které opečeme na oleji. Čerstvou majoránku opereme, osušíme a otrháme lístky. Přidáme je k masovým kuličkám a krátce osmahneme.

Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka nebo na větší nepravidelné kusy, záleží na kreativitě kuchaře. Mrkev vaříme ve vývaru asi 8-10 minut a vyjmeme ji. Pokud máme dříve připravený zeleninový vývar, použijeme ten nebo jako v našem případě připravíme vývar z kostky zeleninového bujónu.  Do vývaru vsypeme hotovou světlou jíšku a za častého míchání necháme přejít varem. Pokud nechcete použít koupenou hotovou jíšku, můžete vývar zahustit klasickou jíškou připravenou z hladké mouky a másla. Vývar zredukujeme do podoby husté omáčky. Dle chuti osolíme, opepříme a omáčku odstavíme z plotny.

Masové kuličky spolu s mrkví vložíme na talíř, přelijeme omáčkou a podáváme na stůl. Ozdobit můžeme snítkem čerstvé majoránky.

Obměna: jehněčí mleté maso můžeme nahradit mletým telecím nebo vepřovým masem.

Ingredience:

mleté jehněčí maso0.5 kg
svazek mrkvestřední
zeleninový vývar500 ml
hotová světlá jíška
strouhanka2 lžíce
strouhaná citrónová kůra1/2 lžičky
čerstvá majoránkasvazek
rostlinný olej
cibule1 střední
vejce1
pepř
sůl

Přílohy:

světlé a tmavé pečivo

Doba přípravy pokrmu:

30 minut

Z našeho obchodu

Maso nejvyšší kvality za dobré ceny
Jehněčí kosti na vývar vcelku v kategorii Jehněčí masoJehněčí kosti na vývar vcelku
50,- Kč / kg
Do e-shopu
Jehněčí kýta BK v kategorii Jehněčí masoJehněčí kýta BK
265,- Kč / kg
Do e-shopu
Jehněčí hřbet SK v kategorii Jehněčí masoJehněčí hřbet SK
300,- Kč / kg
Do e-shopu

Další recepty z jehněčího masa

Náhodně zobrazené klasické recepty
Telecí roláda s nádivkou
  4
shlédnuto
9248x
vloženo
15.2.2011
Kohoutí prsa se švestkami a brusinkovou omáčkou
  4.6
shlédnuto
25143x
vloženo
26.7.2011
Maďarský telecí paprikáš
  3.9
shlédnuto
17239x
vloženo
8.9.2010

Nejvíce zobrazovaný recept

Uživateli nejčastěji zobrazovaný recept
Kohoutí prsa se švestkami a brusinkovou omáčkou
  4.6
shlédnuto
25143x
vloženo
26.7.2011
Kohout na víně
  3.8
shlédnuto
16010x
vloženo
25.7.2011
Holub s hráškovým pyré
  5
shlédnuto
8094x
vloženo
15.3.2011

Nejlépě hodnocený recept

Recept s nejvyšším hodnocením uživatelů
Telecí roláda s hořčičnou omáčkou
  5
shlédnuto
5945x
vloženo
31.8.2010
Holub s hráškovým pyré
  5
shlédnuto
8094x
vloženo
15.3.2011
Kohoutí prsa se švestkami a brusinkovou omáčkou
  4.6
shlédnuto
25143x
vloženo
26.7.2011